Дупки запълваме всякак

В навечерието на Новата година попаднах на много интересна гледка в моя квартал. По средата на улицата се намираше нещо като клада, изградена от гуми, кашони и каквото друго се е намерило с цел да се запълни грозна и опасна дупка. Не се сдържах и снимах това творение за спомен. Нямам представа от колко време е така, но се притесних, че скоро може общината да я запълни и да се загуби подобна атракция.

  

Като оставим шегата настрана, такова самоделно творение също не е много безопасно, за естетика няма нужда и да се коментира.

Предположих , че някой вече е сигнализирал за този проблем и единствено заради празниците не са взети никакви мерки, но все пак реших и аз да ударя едно рамо. Проверих в сайта за сигнали на Столична община, но не открих сигнал за този адрес, затова набързо попълних формата и описах проблема. Получих и номерче, чрез което да следя как се движи сигналът.

За всеки случай реших и да пиша до дирекция „Транспортна инфраструктура“ в общината, тъй като знам, че те конкретно се занимават с подобни проблеми и защото в предишни случаи са реагирали след мои сигнали. Сложих в копие и районната администрация на Люлин, но след последната ни комуникация, която си остана еднопосочна, сякаш не разчитам прекалено много на тях.

Надявам се институциите да са заредени с новогодишен ентусиазъм и да реагират бързо. Ако не се получи точно така, надявам се и други съкварталци да изпратят сигнали, за да ги стимулират. Друг вариант е всеки съсед да допринесе с някаква непотребна вещ, за да издигнем това светилище до небесата и да кандидатстваме за рекордите на Гинес. Моят новогодишен оптимизъм ме кара да се надявам, че няма да се стига чак до такива екзотики, но предстои да видим.

Актуална информация:

На 15.01 получих отговор в системата. Той гласеше следното „Сигналът е изпратен на района с писмо по компетентност за проверка по отношение собствеността на шахтата и сигнализиране на съответното дружество за предприемане на действия“. Чудя се такъв вид проверка дали няма аз да я извърша  по-бързо от институциите, след като самото препращане отнема 2 седмици, но все пак нека не им вземаме хляба.

Развръзката:

На 20.01 реших да инспектирам отново това чудо на пътната инфраструктура, макар да не очаквах толкова бърза реакция след препращането по компетентност. Още повече, че и метеорологичните условия не изглеждаха благоприятни. За моя огромна приятна изненада, дупката беше запълнена. На нейно място се намираше малка невзрачна шахта. Да се чуди човек как от такова малко нещо може да стане такава страховита яма. Прилагам снимка, показваща разликата.

За малко повече от две седмици от подадения сигнал, дупката беше запълнена. Всичко е добре, когато свършва добре. Важното е да не забравяме, че в голяма степен това зависи и от нас!

 

Приложения:

Прилагам и писмата, които получих в хода на разрешаване на проблема.

ПоКомпетентностЗам.-кмет

отговор кмет Люлин

3 коментара

 1. Юли said:

  Днес минах, не са я запълнили още!

  януари 12, 2018
  Reply
 2. Съсед said:

  Браво! Трябва да вземаме пример!

  януари 29, 2018
  Reply
 3. Ради said:

  Десетки нови дупки се отвориха с настъпването на пролетта. Ще трябва повече хора да се занимават с писането на жалби!

  април 19, 2018
  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *